Eräkokki- Riistamenu avotulella, osa 1

Tämä Eräkokki ohjelmasarjan esittelyjakso antaa meille loistavan esimerkin siitä, kuinka avotulella on mahdollista valmistaa useankin ruokalajin herkullinen kokonaisuus. ”Kokkigurumme” Tapio Kangas matkaa Kuhmoon paikallisen metsästysporukan vieraaksi. Tässä jaksossa hän täräyttää maittavan ateriakokonaisuuden suur- sekä pienriistasta, että metsäkanalinnusta. Veden kielelle saavat myös juureksista ja muista kasviksista valmistetut suussa sulavat lisukkeet. Jatkossa tulemme keskittymään nimenomaan nuotiolla valmistettaviin ruokiin, niin riistaan kuin helppoihin retkiruokiin, joiden raaka-aineet on vaeltajan helppo kantaa rinkassaan. Nuotiolla tehty ruoka on yllättävän helppoa valmistaa, kunhan muutamat tarvittavat välineet ovat mukana sekä hiven kekseliäisyyttä ja ennakkoluulottomuutta. Ei sen aina tarvitse olla käristemakkaraa!