Eräkokki- "Normipäivä"

Aiheeseen liittyvän reseptivihkosen: Sikahyvää - ruokaa villisiasta voit ladata täältä.

Tässä ohjelmassa eräkokkimme Tapsa ei olekaan perinteisesti nuotion äärellä, vaan lähdemme seuraamaan hänen tavallisen epätavallista työpäivää Pohjois-Karjalaan. Tapsan matka suuntautuu ensin Kuopioon, josta haetaan päivän raaka-aineet; tässä tapauksessa suomalaista villisikaa. Matka jatkuu kohti Joensuuta, jossa vietetään koulutuspäivää villisian merkeissä. Pohjois-Karjalassa laadukkaat kotimaiset raaka-aineet ovat sydäntä lähellä ja kotimaista ruokakulttuuria kehitetään innolla. Kuulemme tilaisuuden luennoitsijoilta mielenkiintoisista hankkeista Pohjois-Karjalan alueella mm. Koli Cultura –hankkeesta. Tilaisuudessa Tapsalle luovutetaan myös riistankasvattajien puheenjohtajan nuija. Ruokaakin sentään ehditään laittamaan kokkioppilaiden kanssa ennen kuin lähdetään tutustumaan villisikatarhaan, jossa eläimet voivat todella hyvin. Näissä tarhoissa villisiat saavat elää kuin luonnossa. Villisika on eettisesti valveutuneen kuluttajan valinta!